Polis flaggar för snabba inbrott - tjuv stal på 20 minuter

Ystad/Lövestad Artikeln publicerades

Tjuven var snabb, när kvinnan lämnade sin bostad under 20 minuter tog han sig in i hennes bostad och stal plånbok och smycken.

Nu vill polisen flagga för att man alltid ska låsa ytterdörren.

Arkiv
Foto: Vilhelm Stokstad / TT
Arkiv

Kvinnan i 75-årsåldern hann knappt lämna sin bostad under onsdagseftermiddagen, när tjuven passade på.

Under de 20 minuter hon var iväg från huset hann en portmonnä och smycken försvinna. Dessutom kan det vara mer av värde som har försvunnit som kvinnan inte hunnit uppmärksamma efter brottet.

Hur tjuven kommit in i huset är ännu oklart. Det fanns inga spår efter intrånget.

– Man måste vara medveten om, särskilt under sommaren när man är mycket i sin trädgård eller balkong, att tjuvar tar tillfället i akt när man inte är inne i sin bostad hela tiden. Man måste ta för vana att alltid låsa dörren, säger Mikael Svensson på polisen.

Även om man går ut på ett snabbt ärende kan det vara ett ypperligt tillfälle för tjuven med andra ord.

– Gärningsmännen kan gå upp och ned i ett trapphus och känna på alla handtag i byggnaden. Sen sticker de in handen snabbt och tar det de får fatt i från hallbordet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.