Tjuv slog sönder bilruta – stal dator, kamera och ”viktiga dokument”

Ystad Artikeln publicerades

Den danska turisten fick en bilruta sönderslagen och blev därefter bestulen på bland annat kamera, dator och viktiga dokument, enligt polisanmälan.

En dansk turist i 57-årsåldern hade parkerat sin bil i hamnen och därefter satt sig på ett kafé för en fika runt 16-tiden under måndagen.

Knappt hade en halvtimme gått förrän en person kom fram till honom och bad honom titta till sin bil då den hade blivit skadad.

Mannen gick tillbaka till bilen och såg att någon hade slagit sönder ena rutan. Gärningsmannen hade dessutom stulit en väska med herrkläder samt en väska innehållandes en surfplatta, en dator, en systemkamera samt viktiga dokument, framgår det av polisanmälan.

Polisen har ingen misstänkt i nuläget.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.