Ungt företag mässar om affärer

Ystad Artikeln publicerades

Hela terminen har de jobbat med sitt företag – nu ska de mässa för andra. Tack vare Ung Event får elevernas företag visa upp sig nästa helg.– Målet är att få MVG och ge skolans företag möjlighet att synas, säger Oliva Lindström, 18, marknadschef på Ung Event.

Godis, hörlurar och köksredskap – helgen den 8-9 februari får de unga entreprenörerna på Österportsgymnasiet visa upp sina idéer på Surbrunnsparken.

– Vi har 20 företag från Ystads-, Simrishamns- och Bollerups gymnasieskola som anmält sig, säger Johan Svensson, 18, VD på Ung Event.

Även Ung Event är ett företag som drivs av elever. Affärsidén är att arrangera mässor och event för kompisarna.

– Jag gillar entreprenörskap och siktar mot stjärnorna. Drömmen är att bli VD för ett stort företag som Ericsson, säger Johan Svensson.

Mässan som de arrangerar kommer att betygssättas utav lärarna på samhällslinjen, med inriktning ekonomi, där eleverna får kunskaper inom marknadsföring samt ledarskap och organisation.

Att driva ett eget företag är en viktig del i utbildningen.

– Fast vi har bara haft en timme i veckan i skoltid att ägna åt detta, så det har blivit mycket jobba utanför skolan på både kvällar och helger, säger Olivia Lindström.

Ung Event har hyrt montrar utav Ystads IF och har även ordnat med sponsorer. Nästa projekt är att ordna avslutningsbalen för skolans elever på Svaneholms slott i mitten på maj.

– Vi har mycket handlingskraft bland eleverna på utbildningen. Att se alla dessa unga företag och låta dem få synas för allmänheten är roligaste med vårt projektarbete, säger Olivia Lindström.