Välkommen till Ystad, majorn

Ystad Artikeln publicerades

Här kommer major Karin Tourn, direkt från Uruguay. I lördags inställde hon sig hos Frälsningsarmén i Ystad, som därmed begåvats med en ny körledare.

Karin Tourn är 58 år, född och uppvuxen i Lulea. Hon gick med i Frälsningarmén redan 1974, vilket innebär lång och trogen tjänstgöring – och inte bara i Sverige.

-Under 38 år som frälsningsofficer har jag varit verksam i Finland, Chile, Bolivia och Argentina, berättar Karin Tourn.

Närmast kommer hon ett treårigt uppdrag som föreståndare på ett äldreboende i Buenos Aires.

-Men innan jag begav mig tillbaka till Sverige blev det ett sabbatsår i Colonia i Uruguay. Det är nog bra att stiga åt sidan ibland, att ta en time out och få lite perspektiv på sin tillvaro,

Uruguay var inget slumpartat val. Maken och pensionerade frälsningsofficeren Milton Tourn kommer därifrån, och bor fortfarande kvar i Colonia.

-Snart flyttar även han hit. Jag har fått en trerumslägenhet i Ystad, och det är här vi vill bo i framtiden.

På lördagseftermiddagen välkomnades Karin Tourn av sin nya församling. Vid gudstjänsten var det fullsatt i mötessalen. Svenska kyrkan representerades av docent Gert Nilsson. Det blev både vackra ord och blommor till den nya körledaren från Sydamerika, som tackade och höll predikan på temat Kristi kors och försoningsdöd.

I dag, måndag, påbörjas tjänstgöringen i Ystad. Förutom ledarskapet för ett 30-tal sångare ska Karin Tourn arbeta med Frälsningsarméns kafé och sociala verksamhet i högkvarteret vid Regementsgatan.