Skåne: Här är sträckan där flest tåg var försenade

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto: Nyhestbyrån Sirén

Trots bättre planering var det många tåg som blev försenade i Skåne i somras. Minst punktliga var tågen till Kristianstad och Hässleholm. Något bättre såg det ut för Ystad.

Statistiken, som tagits fram av Nyhetsbyrån Sirén, visar att tågen inte kommer i tid så ofta som de borde under juni och juli. I hela Sverige var vart tionde tåg mer än fem minuter sent eller inställt.

– Generellt var juni och juli betydligt bättre än förra året. Vi har planerat på ett annat sätt än vad vi har gjort tidigare år, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, till Nyhetsbyrån Siren.

I Skåne var variationerna stora. I Ängelholm kom 92 procent av tågen fram i tid, vilket innebär att det var vart tolfte tåg som försenades. I Hässleholm och Kristianstad var det bara 83,2 procent av tågen som nådde målet inom den angivna tidsramen. Det innebär att vart sjätte tåg var försenat.

Trots allt är det en liten förbättring jämfört med förra sommaren, då 81 procent av tågen till dessa orter kom in i tid. Bäst var det 2017, då 88,8 procent följde schemat.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.