Volontärer bjuds till teatern, samtidigt söks nya krafter

Ystad Artikeln publicerades

Alla som på ett eller annat sätt har arbetat med flyktingmottagande och integration under året bjuds på en speciell kväll på Ystads teater den 1 december. Men redan den 24 november hålls ett informationsmöte för nya volontärer.

Den 1 december är alla som under året arbetat som volontärer, eller som är anställda i verksamheterna som arbetar med flyktingmottagande och integration, inbjudna till en speciell afton på Ystads teater.

På scen står bland andra Kjell Kampe, föreläsare som använder humor för att belysa vårt förhållningssätt till kulturella skillnader. Avslutar kvällen gör Björn Ranelid.

– Vi är väldigt glada för att vi kunnat skapa detta tillfälle att ge lite tillbaka till alla volontärer och anställda ute i verksamheterna som gör ett fantastiskt arbete vecka efter vecka, menar Mats Juhlin, styrelseordförande i Försvarsutbildarna Ystad.

Arrangemanget är kostnadsfritt tack vare bidrag från Försvarsutbildarna och Sparbankens syds stiftelse.

Aftonen börjar klockan 18 med mingel. Ranelid går upp på scen klockan 20.50.

Föranmälan ska göras till sprakvan@gmail.com.

En vecka tidigare, den 24 november, bjuder Rädda Barnens lokalförening och KFUM in till informationsmöte, då man söker personer som vill engagera sig i att skapa aktiviteter för flyktingbarn och dess familjer i Ystad.

Mötet hålls klockan 18:30 på KFUM-huset.

– Vi behöver säkerställa att vi har frivilliga krafter som kan hjälpa till över tid, säger Malin Sigurdson på Rädda barnen i Ystad.

– Vi vill bli ännu mer aktiva ute på flyktingboendena och på arrangemang som Let the children play på KFUM-huset, och för det behöver vi fler som engagerar sig.