Ystads Saltsjöbad årets företagare

Ystad Artikeln publicerades

Fyra vilsna killar från Göteborg sopade banan med Ystads företagare när Ystads Saltsjöbad i går kväll i Surbrunnsparken korades till Årets företagare.

Stefan Strömberg, en i de fyras gäng, tackade för priset under näringslivsgalan inför nära 200 jublande och festklädda galagäster.

– Tacka vår fantastiska personal, sade Stefan Strömberg.

Även hotellets nye vd, Anders Nilsson, fick beröm för sitt engagemang.

Ystads Saltsjöbad fick nya arrendatorer för fyra och ett halvt år sedan. Och sedan dess har det hänt mycket, en tillbyggnad av spaavdelningen är det senaste tillskottet.

Och det var Stefan Strömberg som kallade sig själv och sina kollegor för vilsna Göteborgskillar.

”Man har på ett vördsamt med samtidigt modigt sätt förvandlat, renoverat och byggt till Ystadsbornas juvel till en mötesplats både för lokalbefolkningen och besökare från när och fjärran”, lyder juryns motivering.

Under festkvällen i parken underhöll duktiga sångare från Wallmans som sjöng gamla örhängen och klassiska ABBA-låtar. En och annan Tomas Ledinlåt hann de också med.

Under Företagarnas gala delades också gesällbrev ut. Hela åtta gesäller fick bevis för att de har lyckats skaffa sig gedigna yrkeskunskaper som frisörer eller målare.

– Det är rekordmånga, sade Ingvar Öberg från Företagarna i Ystad.

Han presenterade också de övriga företagarna som nominerats:Kerstin Öberg från Öbergs modehus, Per Erlandsson från Ystad TV & Antenn, Per Hagström och Johan Mårtensson från Hagström Transport AB.

Under kvällen delades dessutom utmärkelsen Årets ambassadör ut. Det gick till Österlenkryddor i Köpingebro med motiveringen: Med en enastående drivkraft och engagemang har årets ambassadör satt Ystad på kartan genom att sätta krydda på svenskarnas tillvaro och förgylla den svenska kokkonsten.”

Priset Årets nyföretagare gick till teknik- och elektronikföretaget OMATU.

Missa inte:Stor mingelspecial från festen i lördagens tidning. Du hittar det i B-delen!