Annons
Insändare

Figge Bergquist: Thony Blomgren svarade som jag förväntade mig

Thony Blomgren gick verkligen i spinn på min insändare om nazismen i SD (”Tragikomiskt när kommunisten har synpunkter på SD:s historia” i YA 20 september).
Tomelilla • Publicerad 21 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och  partisekreterare Richard Jomshof
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och partisekreterare Richard JomshofFoto: Henrik Montgomery/TT

Han gjorde det också precis på det sätt jag förväntade mig; i stället för att bemöta mina påståenden valde han att berätta om kommunismen och att hoppa på mig personligen. Whatabouism i den högre skolan. Jag tänker dock inte falla i den fällan.

Det är också tydligt att Thony Blomgren skrev detta i svår affekt – han nämner mitt namn sex gånger i texten, men lyckas bara stava det rätt hälften av gångerna.

Annons

Att Blomgren valde att inte bemöta mig i sak bekräftar också det jag misstänkte – han känner mycket väl till Sverigedemokraternas bakgrund och sympatiserar med den.

Det gör att jag också fått bekräftat att Thony Blomgren verkligen är nazist, eller åtminstone omfamnar de nazistiska tankegångarna.

Thony Blomgren avslutar sin replik med att lova att den utgör hans slutreplik. Med tanke på hans ivriga debatterande i kommunfullmäktige tillåter jag mig att tvivla på detta löfte.

Figge Bergquist, Vänsterpartist (inte kommunist), Tomelilla

Annons
Annons
Annons
Annons