Annons
Nyheter

Inga synpunkter på nya cykelvägen

Den 1 september var sista datum att lämna in synpunkter på den gång- och cykelväg som Trafikverket planerar mellan Abbekås och Beddingestrand. Inga skrivelser har dock kommit in.
Nyheter • Publicerad 8 september 2011

-Vi har fått några telefonsamtal med frågor, och så har Skurups kommun begärt anstånd till den 15 september eftersom man inte hunnit ha de nödvändiga sammanträdena under sommaren, förklarar Leif Sörgårn, projektledare på Trafikverket.

Trafikverket inväntar nu kommunens skrivelse, och räknar med att därefter kunna ta nästa steg i processen mot den färdiga gång- och cykelvägen.

Annons

-Vi hoppas kunna fastställa arbetsplanen under hösten och fullgöra bygghandlingen, som är en detaljritning av gång- och cykelbanan, säger Leif Sörgårn.

Under vintern ska arbetet handlas upp och en entreprenör anlitas. Enligt planerna ska gång- och cykelvägsbygget komma igång till våren och bli klart under hösten 2013.

Därefter blir det möjligt för cyklister att ta sig ända från Ystad till Beddingestrand utan att trängas med bilarna på väg 9.

Ann-Louise Olander
Britt Risberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons