Inbrottsvågen fortsätter: Tiotal anmälningar från samma område senaste veckorna

Löderup Artikeln publicerades

De senaste två-tre veckorna har ett tiotal inbrott i fritidshus upptäckts i trakten kring Löderup och Sandhammaren. På tisdagen anmäldes ytterligare ett.

Ägaren uppger att han senast var i fritidshuset vid Sandhammaren i början av december, och när han återvände den 16:e fann han att något gjort inbrott genom att bryta upp ett fönster.

– Det var uppenbart för ägaren att saker hade stulits i fritidshuset, men han ska återkomma med en utförlig lista, säger kommunpolis Patric Nihlén.

Han har tidigare konstaterat i YA att polisen misstänker ett samband, och säger nu att anmälningarna fortsätter att strömma in.

– Det handlar om ett ganska begränsat geografiskt område som ligger väster om Mälarhusen och upp mot Löderup by. De senaste två-tre veckorna har vi fått in någonstans mellan åtta och tolv anmälningar om inbrott i just fritidshus.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.