Annons
Kultur

Böckerna som sålde mest första kvartalet

Litteratur • Publicerad 1 maj 2020
Bästsäljare under första kvartalet var lagboken. Arkivbild.
Bästsäljare under första kvartalet var lagboken. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT
Matilda Voss Gustavssons "Klubben" har sålt mest räknat i volym och är den tredje mest inkomstbringande boken under första kvartalet. Arkivbild.
Matilda Voss Gustavssons "Klubben" har sålt mest räknat i volym och är den tredje mest inkomstbringande boken under första kvartalet. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Den mest sålda boken räknat i volym under första kvartalet 2020 var Matilda Voss Gustavssons "Klubben", följd av Carl-Johan Forssén Ehrlins "Kaninen som så gärna ville sova" och Nina Wähäs "Testamente".

Räknat i kronor var det lagboken Sveriges Rikes lag som drog in mest pengar. På andra plats på inkomsttoppen kom Nora Roberts "Förövarna" och sedan Matilda Voss Gustavssons "Klubben", skriver sajten Boktugg som tagit del av statistik från Bokhandlareföreningen och Förläggareföreningen.

Det är första gången som en kvartalsrapport släpps som omfattar alla format och försäljningskanaler, från såväl fysisk bokhandel som exempelvis abonnemangstjänster och internet. Perioden omfattar årets bokrea, vilket gör att en del titlar från 2019 kan ha fått en extra försäljningsknuff.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons