Annons
Kultur

C More gör svensk familjekomedi om robotfamilj

Tv • Publicerad 26 juni 2020
Från vänster: Robin (Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou), Robert (Linus Wahlgren), Roberta (Helena af Sandeberg) och Rob (Victor Beer) utgör familjen Robsson. Pressbild.
Från vänster: Robin (Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou), Robert (Linus Wahlgren), Roberta (Helena af Sandeberg) och Rob (Victor Beer) utgör familjen Robsson. Pressbild.Foto: Nordisk film och tv/TT

En robotfamilj skickas till jorden för att undersöka om planeten passar som framtida boplats. Medlemmarna i familjen Robsson spelas av Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren, Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou och Victor Beer, efter en idé av Fredde Granberg och Thomas Claesson. Duon ligger även bakom serier som "Familjen Rysberg" och "Hem till Midgård".

Robssons uppdrag visar sig bli svårare än familjen trott, eftersom de upptäcker att människor är komplicerade varelser. Serien beskrivs som "Sveriges första robcom" och produceras av C More och TV4.

Annons

"När stora delar av forskarvärlden kämpar för att få fram de ultimata robotarna med AI, artificiell intelligens, så ville vi gå åt ett helt annat håll. Vi ville skapa världens första robotar med AO, artificiell ointelligens: familjen Robsson," säger Granberg och Claesson i ett pressmeddelande.

Serien på tio avsnitt har premiär på C More i höst.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons