Annons
Kultur

Dags att välja liv – stanna eller ge sig av?

Maja Hjertzell utkommer nu med en kortroman som på ett sinnrikt och inkännande språk skildrar det unga livets stora livsval: Ska man stanna där man är eller ge sig av?
bokrecension • Publicerad 7 september 2019
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Maja Hjertzell.
Maja Hjertzell.Foto: Ola Kjelbye

Unga vuxna

Bli kvar

Text: Maja Hjertzell

Förlag: Gilla böcker

Maja Hjertzell är född 1971 och arbetar idag som gymnasiebibliotekarie i Arvika. 2015 fick författaren fina recensioner för ungdomsromanen ”Vad gör man inte.” Den nya romanen handlar om livsvalen man måste göra när gymnasiet är slut och man står mellan att stanna kvar eller ge sig av.

Lukas och Sophie har var bästa vänner så länge de kan minnas. Komplicerat nog har Lukas också varit kär i henne lika länge, men han har lovat sin bäste vän, Sophies pojkvän, att aldrig bli ihop med Sophie. Det var ju lätt då, när löftet gavs, men nu när de inte är ihop längre…

Annons

Sophie vill bara iväg bort, söka sig till storstaden och läsa vidare. Lukas vill vara kvar, spela i sitt band och vara nöjd där han är. Men nu, när deras känslor för varandra kommer fram, hur ska de då välja? Konflikten är både enkel och livsavgörande. Vem gör rätt? Den som vågar ge sig av, eller den som vågar stanna kvar?

Eva WahlströmSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons