unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Deckarduon Leivinger och Pinter har en bladvändare ihop

Andra delen i trilogin om De mörkermärkta suger in läsaren med högt tempo och en väl avvägd dos mystik. Joel Sjöö anar en streamingsuccé i vardande.
Foto: Anna-Lena Ahlström
THRILLER
Bok: Stormskörd
Författare: Mattias Leivinger och Johannes Pinter
Förlag: Piratförlaget

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Att en filmregissör (Pinter) och en samtalsterapeut (Leivinger) skriver thrillers tillsammans hör inte till vanligheterna. Av ”Stormskörd” att döma är det dock en perfekt matchning för genren, här finns både ett screenplay-likt driv i handlingen och trovärdiga skildringar av inre skeenden.

Det här är den andra delen i trilogin som inleddes med ”De mörkermärkta”. Den kallas en fristående uppföljare, men den här historien om några gamla vänners kamp mot övernaturlig ondska bör läsas från början till slut. Om inte annat för att lära sig hålla isär alla snarlika poliskaraktärer med snarlikt krystade namn. Polisröran är dock det enda riktiga störningsmomentet i denna annars välsmorda bladvändare, som bara väntar på att filmatiseras till en binge-vänlig kombination av ”Jordskott” och ”Bron”.