Annons
Kultur

Ekland om Sellers: Plågad själ

Film • Publicerad 3 maj 2020
Britt Ekland och Peter Sellers på flygplatsen Heathrow 1966. Arkivbild.
Britt Ekland och Peter Sellers på flygplatsen Heathrow 1966. Arkivbild.Foto: AP/TT

Den svenska skådespelaren Britt Ekland säger att humorlegendaren Peter Sellers, med vilken hon var gift i fyra års tid, var en mentalt instabil individ med stort kontrollbehov.

Det är i den kommande BBC-dokumentären "Peter Sellers: A state of comic ecstasy" som Ekland berättar öppenhjärtigt om äktenskapet för första gången.

Annons

– Han var uppenbarligen gravt bipolär och en djupt plågad själ som borde ha fått mer hjälp. Men det fick han inte eftersom han var en så värdefull tillgång för filmbolagen, säger hon.

Ekland och Sellers var gifta 1964–1968. De träffades när hon var 21 och han nyligen gjort succé med komedin "Den Rosa Pantern".

Britt Ekland säger att Sellers, som dog vid 54 års ålder 1980, brukade bestämma vilka kläder hon skulle ha på sig och att han "hotade med skilsmässa varje fredag".

John O'Rourke, som regisserat filmen, säger till The Observer att åren med Sellers är ett väldigt privat kapitel i Eklands liv.

– Hon fick sitt första barn, Victoria, med Sellers. Tidigare har hon alltid vägrat att delta i böcker eller dokumentärer om honom.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons