Annons

Falskt körkort gav dagsböter

Det körkort som mannen visade upp i en poliskontroll i januari var falskt. Nu döms den trettioåriga lastbilschauffören till dagsböter.
Ystad • Publicerad 5 april 2019
Arkivbild Ystads tingsrätt
Arkivbild Ystads tingsrätt

Mannen, som kommer från Bosnien-Hercegovina har växt upp och tagit körkort i USA. Han stoppades för kontroll när han körde en lastbil på Österleden i Ystad den 19 januari i år.

Polisen fattade misstankar och vid kontroll visade det sig att körkortet som 30-åringen hade visat upp var falskt.

Annons

Till sitt försvar hävdar mannen att han trodde att körkortet var äkta. När hans tidigare körkort gick ut begärde han ett nytt, och fick detta skickat till Bosnien där han befann sig.

Ystad tingsrätt dömer trettioåringen för brukande av falsk urkund samt olovlig körning. Det falska körkortet tas i beslag.

Eftersom mannen är tidigare ostraffad och lever ett ordnat liv bedömer tingsrätten att mannen inte kommer göra sig skyldig till brott igen och därför blir straffet villkorlig dom och dagsböter.

Eva SonessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons