Fem slåss om att efterträda Kent Mårtensson: ”Spännvidd på kandidaterna”

Ystad Artikeln publicerades
Roger Jönsson, Cecilia Magnusson-Svärd, Adrian Magnusson, Kevin Rasmussen och Mårten Mårtensson kandiderar till att efterträda Kent Mårtensson.
Roger Jönsson, Cecilia Magnusson-Svärd, Adrian Magnusson, Kevin Rasmussen och Mårten Mårtensson kandiderar till att efterträda Kent Mårtensson.

Socialdemokraterna har fem olika kandidater till att efterträda Kent Mårtensson. Det är fyra män och en kvinna.

– Det är kul att det är en spännvidd på kandidaterna, säger Roger Jönsson, ordförande i Ystads arbetarekommun.

Socialdemokraterna har valmöte på Cabinen i Folkets park på lördagen för att välja sina kandidater till nämnder och styrelser i kommunen. Fem personer har nominerats som Kent Mårtenssons efterträdare som förstanamn i kommunstyrelsen.

Roger Jönsson, sitter i kommunstyrelsen, fullmäktige och är ordförande i socialnämnden.

Cecilia Magnusson-Svärd, andre vice ordförande i kommunfullmäktige efter valet.

Adrian Magnusson, sitter i kommunfullmäktige och i gymnasienämnden.

Kevin Rasmussen, sitter i kommunfullmäktige och är förste vice ordförande i gymnasienämnden.

Mårten Mårtensson, sitter i kommunfullmäktige och är ordförande i kulturnämnden.

Någon av dem blir vald. Om det sedan blir som ordförande i kommunstyrelsen eller inte avgörs av kommunfullmäktige den 6 december. Allt hänger på Sverigedemokraterna, som är vågmästare.

– Vi hoppas att vi får fördelen av att ha ordförandeposterna, säger Roger Jönsson.

Han är förvånad över att Liberalerna ingår en valteknisk samverkan med SD.

– De samarbetar oavsett vad de kallar det. Det är förvånande att LIberalerna sätter sig i samma båt som SD när de tidigare sagt att de samarbetar med varken SD eller V, säger Roger Jönsson.

Han är också orolig för att treklöverns och SD:s samverkan ska påverka budgetbeslutet som avgör om hamnutbyggnaden ska starta nästa år eller inte.

– Vi är jätteoroliga för vad som händer nu när de har valteknisk samverkan. Jag hoppas att de tar sitt förnuft till fånga och inser vilken vinst det är för Ystad och Ystadsborna, säger Roger Jönsson.

Socialdemokraterna har själva en valteknisk samverkan med Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.