Annons

Fifa: "Svennis" klar för Filippinerna

Sven-Göran Eriksson har fått ett nytt jobb. "Svennis" har tackat ja till att leda Filippinernas landslag, uppger den filippinska tidningen Daily Inquirer. Något också det Internationella fotbollsförbundet Fifa bekräftar på Twitter. 70-åringen själv vill inte bekräfta uppgifterna.
Fotboll • Publicerad 27 oktober 2018
Foto: Claudio Bresciani / TT

– Det är inte klart ännu, men det har förekommit diskussioner, säger han till Göteborgs-Posten.

Den filippinske sportchefen Dan Palami säger till Daily Inquirer att parterna är överens om ett sexmånaderskontrakt med möjlighet till förlängning. Det innebär att Sven-Göran Eriksson leder laget under det asiatiska mästerskapet i januari.

Eriksson har tidigare varit förbundskapten för England, Mexiko och Elfenbenskusten, och även tränat flera europeiska storklubbar. De senaste åren har han hållit till i den kinesiska ligan, där han sparkades från Shenzhen FC förra sommaren.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons