Annons
Kultur

Folkparksturnéerna ställs in

Inte ens världskrigen kunde stoppa folkparksturnéerna – men nu ställs de in för första gången på 115 år.
Kultur • Publicerad 5 maj 2020
Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker. Arkivbild.
Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker. Arkivbild.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Till följd av coronaviruset ställer Folkets Hus och Parker in de riktstäckande folkparksturnéerna, någonting som inte har hänt tidigare i rörelsens historia.

– Det är svårt att genomföra med tanke på de restriktioner som finns just nu, eftersom man bara kan samlas 50 personer. Vi försökte vänta in i det sista och hoppades att det skulle gå, säger Calle Nathanson.

Annons

Sommarturnéerna genomförs i samarbete med fria teatergrupper och musikgrupper, och Nathanson anser att de är en viktig del av sommarens kulturutbud.

– De flesta kulturverksamheter har stängt under sommaren, på det viset är det här unikt, vi ser till att turnera med kulturproduktioner hela sommaren. Det som görs i folkparkerna spelar verkligen roll när det inte finns så mycket annan kultur att tillgå, säger han och fortsätter:

– Nu kommer det inte att hända någonting under sommaren, kulturinstitutioner är stängda, festivaler kommer inte att äga rum, i stort sett allt har ställt in.

I ett pressmeddelande meddelar Folket Hus och Parker att de "kommer att göra det som är möjligt för att boka om och flytta fram turnéer, för att publiken ska få chansen att möta artisterna när pandemin är över".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons