Kultur

Håkan visar upp en ny sida av sig själv

Kultur Artikeln publicerades
Håkan Hellström är aktuell med albumet
Foto: Marcus Erixson
Håkan Hellström är aktuell med albumet "Illusioner".

I låten "Vänta tills våren" är Håkan Hellström inte längre två steg från Paradise. Han sjunger att han har tagit sig hela vägen dit, bara för att upptäcka att Paradise är nerpissat.

Kanske är det därför Håkan har gått en helt annan väg än på sina senaste album "Du gamla du fria" och "Det kommer aldrig va över för mig", när han sålde ut Ullevi efter Ullevi. Där under sin absoluta topp publikmässigt meddelade han att han skulle ta en scenpaus på oklar tid. Kanske var resan dit mer tillfredställande än att hantera den masspsykos som rådde kring honom 2015–2017.

"Illusioner" är ett tydligt tecken på att Hellström har någonting annat i sikte än att sjunga framför 70 000 sjömansklädda kids och vuxna.

Kärnan är kvar, den skickliga förmedlingen av livets mest känslosamma stunder – ofta kanske sett i ett romantiserat skimmer som han ändå lyckas sälja in.

Nu ackompanjeras han i stället av stråk och blås, bort från publikfrieriet och in med Göteborgs symfoniorkester. Det lär knappast bli en till Otto Knows-remix, utan albumet visar en mer lågmäld Håkan, i ny riktning och moderiktig kostym.

Hoppas att hans nya orkester får haka på om han väljer att turnera igen. (TT)

Håkan Hellström

“Illusioner”

(Warner Music)

Håkan Hellström spelade in albumet
Foto: Marcus Erixson
Håkan Hellström spelade in albumet "Illusioner" tillsammans med Göteborgs symfoniorkester.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.