Kultur

Kampen mot sjukdomen får ”Kvinnaböske” att hålla konsert i Ystad

Ystad Artikeln publicerades
Hasse ”Kvinnaböske” Andersson kommer bjuda på gamla godingar under välgörenhetskonserten i Surbrunnsparken.
Foto: Mats Holmertz
Hasse ”Kvinnaböske” Andersson kommer bjuda på gamla godingar under välgörenhetskonserten i Surbrunnsparken.

Den 24 februari hålls det välgörenhetsevent i Surbrunnsparken med Hasse Andersson och Mikael Neumann. Välgörenhetspengarna ska bland annat gå till stiftelsen Forget, en stiftelse som Hasse Anderssons hjärta slår extra hårt för.

När Ystad S:t Petri Rotaryklubb hörde av sig till Hasse Andersson med frågan om han ville vara med i ett välgörenhetsevent så kom svaret med ett villkor.

– Jag sa att jag gärna ställde upp men då skulle pengarna också gå till Forget Diabetes. De gör ett fantastiskt jobb när det gäller diabetesforskning, säger Hasse Andersson.

Initiativtagare till stiftelsen är Mats Paulsson och det mesta av arbetet görs på Medicon Village i Lund. Fokuset är diabetesforskning och sedan 3 år tillbaka är både Hasse Andersson och hans fru Monica Forsberg ambassadör för stiftelsen.

– Mats är en god vän till mig och när han frågade om jag och Monica ville vara ambassadörer var svaret självklart ja. Det han gör är ett mycket viktigt arbete.

Hasse Andersson har levt med typ 2-diabetes i runt 30 år och tar sprutor regelbundet och det är många i hans närhet som också är drabbade.

– Jag har bland annat två barnbarn med typ 1 diabetes.

Välgörenhetseventet görs också till förmån för Rotarys Läkarbank och underhållning står Hasse Andersson tillsammans med Mikael Neumann för.

– Det ska bli jättekul, jag och Mikael har gjort många shower tillsammans så vi är nästan självgående vid det här laget. Det kommer bli ett axplock av allt möjligt, lite smått och gott, vi kommer busa och ha roligt. Det är viktigt att det inte bara låter bra, man ska ha roligt också, det är det viktigaste tycker jag.

Att komma tillbaka till Ystad är något han ser fram emot.

– Ja jag är ganska ofta i Ystad och hälsar på. Jag minns väl när jag hade en spelning i parken och det kom så mycket folk att de inte fick plats. Det stod folk överallt, till och med bakom scenen, säger Hasse Andersson och skrattar.

– Folk är så kära där, det är roligt.

I nuläget jobbar han på det som ska bli hans sista studioalbum och under sommaren ska han ut på sin sista stora turné.

– Jag kommer inte att sluta spela men det här blir det sista stora. Jag har börjat bli mer rädd om tiden som jag har kvar och vill inte sitta på tomma hotellrum och glo.

Inför välgörenhetskonserten hoppas han på många givmilda besökare.

– Jag hoppas det kommer många med öppna plånböcker. Det är ett för mycket vällovligt ändamål det här.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.