Annons
Kultur

Irland planerar festivaler med distansering

Nöje • Publicerad 4 maj 2020
Danska musikern Mads Langer uppträder på en drive-in konsert. Arkivbild.
Danska musikern Mads Langer uppträder på en drive-in konsert. Arkivbild.Foto: Mikkel Berg Pedersen

Irland kan komma att tillåta festivaler senare i år, om de sker med social distansering. Den irländska regeringen presenterade planerna som en del i hur man ska öppna upp samhället igen, efter nedstängningen i coronakrisens spår, skriver NME.

I planens femte slutfas med start den 10 augusti nämns att större folksamlingar, som festivaler, kan bli aktuella igen. De skulle då behöva genomföras med ett begränsat besöksantal och rätt distans mellan människor, både inomhus och utomhus.

I Danmark försökte man i veckan en annan strategi, där musikern Mads Langer uppträdde på en utsåld drive-in. Samtidigt har festivaler över hela världen ställt in eller skjutit upp. Flera forskare menar också att stora folksamlingar inte kommer att vara möjliga under hela 2020.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons