Kent Mårtensson lämnar: ”Det känns som ett lämpligt tillfälle”

Ystad Artikeln publicerades
Kent Mårtensson(S) har suttit som kommunalråd eller oppositionsråd de senaste 20 åren.
Foto: Malin Palm
Kent Mårtensson(S) har suttit som kommunalråd eller oppositionsråd de senaste 20 åren.

Kommunalrådet Kent Mårtensson (S) lämnar uppdraget vid årsskiftet. Han ställer inte upp för en ny period.

– Jag är 66 år och det känns som ett lämpligt tillfälle att lämna över till någon annan, säger Kent Mårtensson i ett pressmeddelande.

På lördagen samlas Socialdemokraterna i Ystad för att välja sina kandidater till nämnder och styrelser. Uppgifter till YA har tidigare pekat på att partiets toppnamn tänker lämna det tunga uppdraget som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd.

Nu bekräftar han själv att han meddelat det till partiets valberedning.

– Jag ställer inte upp för omval inför nästa mandatperiod, säger han.

Kent Mårtensson har varit med i den kommunpolitiska toppen i Ystad under 20 år. Han har varit kommunalråd i två perioder, 2003–2006 och 2015–2018, och oppositionsråd i tre perioder 1999–2002 och 2007–2014.

YA har förgäves sökt Kent Mårtensson för en kommentar till beslutet att inte ställa upp.

Ystad arbetarekommuns ordförande Roger Jönsson hade gärna sett att Kent Mårtensson fortsatt.

– Det är synd att han slutar. Det är en omtyckt politiker som gjort mycket bra för Ystad, säger han.

– Han är en populär person. Går man på gågatan med honom tar det tid. Många vill prata och han tar sig tid att lyssna och bryr si. Han har ett stort hjärta och sätter alltid Ystad och Ystadsborna först.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.