Annons
Kultur

Lagercrantz nya bokserie såld till 20 länder

Litteratur • Publicerad 4 maj 2020
David Lagercrantz. Arkivbild.
David Lagercrantz. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

David Lagercrantz har nya böcker på gång, och redan innan den första av dem är utgiven har författaren slutit försäljningsavtal med 20 länder, enligt ett pressmeddelande.

Lagercrantz skulle ursprungligen skriva tre böcker i sin nya "Rekke"-serie, men projektet har vuxit och berättelsen ska i stället omfatta fem delar. Den första av dem ges ut hösten 2021.

Annons

Agenturen Brave New World, som grundades av David Lagercrantz och Jessica Bab och representerar Lagercrantz, författarkollegan Lena Andersson och skådespelaren Mikael Persbrandt, meddelar också att Persbrandt kommer att få någonting utgivet på förlaget Mondial sommaren 2021.

Enligt Dagens Nyheter rör det sig om "ljudbaserade projekt".

– Mikael Persbrandt har ju redan tidigare gjort ett samarbete med Storytel där han läst in en serie så kallade sömnsagor som hjälper vuxna att somna. Men han kommer inte att producera något helt nytt, egenskrivet, material för Mondial, säger Jessica Bab till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons