Kultur

Ny Wallanderinspelning: ”Största sannolikhet för inspelningar i Skåne”

Ystad Artikeln publicerades
Kommer den unge Wallander att befinna sig i det faktiska Wallanderland kring Ystad? På bilden syns gården där kommissarien bodde i flertalet av filmerna med Kenneth Branagh i huvudrollen.
Foto: Mattias Lundvall
Kommer den unge Wallander att befinna sig i det faktiska Wallanderland kring Ystad? På bilden syns gården där kommissarien bodde i flertalet av filmerna med Kenneth Branagh i huvudrollen.

Arbetet med manus till den nya Wallander-serien Young Wallander har just börjat.

Enligt produktionsbolaget Yellow Bird, som gör serien för Netflix, blir det med största sannolikhet inspelningar i Skåne.

Streamingjätten Netflix har meddelat att man väcker liv i Henning Mankells Ystadspolis Kurt Wallander, med serien ”Young Wallander” som kommer sändas i sex avsnitt.

Tidigt stod det klart att rollerna kommer att spelas av både svenska och brittiska skådespelare, men andra detaljer – som rollbesättning och inspelningsplats – har det än så länge varit tyst om.

YA kan dock avslöja att vi med stor säkerhet kommer att få se inspelningsteamet på plats i Skåne.

”Med största sannolikhet kommer vi att hamna i Skåne förr eller senare under säsongen om vi inte börjar där direkt från starten”, skriver Berna Levin, producent på Yellow Bird för serien.

Frågan om filmteamet också kommer att spela in i Ystad eller någon annanstans i Wallanderland kan hon inte besvara.

”Vi är precis i startgroparna med vårt manusarbete och kan därför inte dela med oss särskilt mycket än”, meddelar Berna Levin.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.