Nya fakta om väktarrånet: ”Skedde redan klockan 16”

Ystad Artikeln publicerades

Polisen har ännu inga konkreta spår efter gärningsmännen som misstänks ha slagit ner, bundit och rånat en väktare vid Sparbanken syd i söndags. Men nu justeras tiden.

– Av allt att döma skedde rånet klockan 16, säger polisens pressinformatör Ewa-Gun Westford.

Sedan överfallet på och rånet av en väktare som utförde arbete med kontanter vid Sparbanken syd i söndagseftermiddag, har fyra-fem poliser arbetat med fallet.

– Vi har knackat dörr och teknikerna har undersökt brottsplatsen, säger Ewa-Gun Westford.

När nu polisen sammanställer den information som samlats in, visar det sig att det finns motstridiga uppgifter om när rånet skedde.

– Vi har korrigerat brottstiden till klockan 16 på söndagen, säger Ewa-Gun Westford.

För att komma vidare i sitt arbete är polisen beroende av allmänhetens iakttagelser och därför är brottstiden av vikt.

– Vi tror att någon måste ha förberett rånet och därför vill vi komma i kontakt med folk som rört sig i området, säger Ewa-Gun Westford.

Vid rånet överfölls och bands en väktare som utförde ett enbilsuppdrag med att hantera kontanter vid banken. Väktaren, som är anställd av värdetransportföretaget Loomis, fördes till sjukhus, men kunde lämna lasarettet redan samma kväll.

Larmet om rånet kom klockan 18 och förklarar varför polisen tidigare gått ut med att överfallet skedde då.

– Väktaren larmade av när han gick in i den lokal i banken där kontanterna hanteras. Larmet är automatiserat så om det inte larmas på igen går ett larm till en övervakningsfirma, som i det här fallet åkte ut till banken och hittade väktaren bunden, säger Ewa-Gun Westford.

Läs mer om väktarrånet:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.