Polisen: ”De här fyra personerna vill vi komma i kontakt med”

Ystad Artikeln publicerades

Polisen har fortsatt inga konkreta spår efter rånarna som stal kontanter och slog ner en väktare vid Sparbanken syd. Nu vidtar polisen nya åtgärder.

– Vi har fyra personer som fastnat på bilder från övervakningskameror. Vi vill hemskt gärna prata med dem, säger Ewa-Gun Westford, polisens pressinformatör.

Väktarrånet vid Möllegatan/Hamngatan, där gärningsmän misstänks ha slagit ner, bundit och misshandlat en väktare, samt stulit kontanter, är snart en vecka gammalt. Polisen har fortfarande inga spår att gå på.

– Tyvärr är det så. Vi försöker fortfarande skapa en bild av ett händelseförlopp och förstå vad som hänt. Men vi behöver allmänhetens hjälp, vilket vi hittills inte lyckats att få, säger Ewa-Gun Westford.

Polisen har nu analyserat bilderna från de olika övervakningskamerorna och lyckats ”frysa” fyra personer som vid tidpunkten för rånet (vid 16-tiden i söndags) rört sig nära den Loomisbil som väktaren körde. Av integritetsskäl kan bilderna inte publiceras, men polisen vill gärna få ut signalementen på de fyra personerna till allmänheten.

– De här fyra personerna vill vi komma i kontakt med, och jag vill vara tydlig med att de här personerna på inget sätt är misstänkta för att vara inblandade i rånet. Vi vill bara prata med dem, oavsett om de sett eller hört något av rånet eller inte, säger Ewa-Gun Westford.

Personerna som polisen vill ha kontakt med

Person 1: En kvinna passerar förbi Loomisbilen på Möllegatan i riktning mot Hamngatan cirka 16.13.

Signalement: Kvinna, mörk kappa/jacka med kapuschong, vitt tyg i kapuschongen, mörka byxor, beige mössa.

Person 2: En kvinna passerar förbi Loomisbilen på Möllegatan i riktning mot Hamngatan cirka 16.13.

Signalement: Kvinna, beige kappa/jacka, något mörkt i halsen – halsduk?, mörka byxor, barhuvad, mörkt halvlångt hår.

Person 3: En man passerar förbi Loomisbilen på Möllegatan i riktning mot Hamngatan cirka 16.15.

Signalement: Man, mörk jacka, mörka byxor, mörk mössa.

Person 4: Strax efter 16.00 passerar också en kvinna på cykel i riktning mot Lilla Strandgatan.

Signalement: Kvinnan är mörkklädd och cykeln är röd och har cykelkorg fram.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.