Kultur

Potato Potato flyttar till Stockholm för att rädda sig själva

Teater Artikeln publicerades
En scen ur Potato Potatos föreställning
En scen ur Potato Potatos föreställning "Sedlar" från 2015.

Malmöbaserade teatergruppen Potato Potato tar ett annorlunda grepp för att klara sig efter neddragningarna från Region Skåne, som många kulturarbetare anser hotar hela det bubblande skånska teaterlivet.

Efter tio år i Skåne satsar nu gruppen genom att utöka sin verksamhet. Under våren öppnar man filial i Stockholm. Så snart går flyttlasset från det i dagarna prisade scenkonstkompaniet till lokaliteter på Södermalm i huvudstaden.

Tanken är inte bara att ha verksamhet i Stockholm utan säkerligen också någonstans söka stöd för sin konstnärliga verksamhet. Etableringen i Stockholm är helt enkelt ett led i att säkerställa organisationens överlevnad, som man skriver i ett pressmeddelande.

Sofielund i Malmö ska fortsatt vara organisationens säte och alla Potato Potatos föreställningar kommer att spelas i staden även framöver, meddelar man.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.