GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Potato Potato flyttar till Stockholm för att rädda sig själva

Malmöbaserade teatergruppen Potato Potato tar ett annorlunda grepp för att klara sig efter neddragningarna från Region Skåne, som många kulturarbetare anser hotar hela det bubblande skånska teaterlivet.
Teater • Publicerad 20 februari 2019
En scen ur Potato Potatos föreställning "Sedlar" från 2015.
En scen ur Potato Potatos föreställning "Sedlar" från 2015.

Efter tio år i Skåne satsar nu gruppen genom att utöka sin verksamhet. Under våren öppnar man filial i Stockholm. Så snart går flyttlasset från det i dagarna prisade scenkonstkompaniet till lokaliteter på Södermalm i huvudstaden.

Tanken är inte bara att ha verksamhet i Stockholm utan säkerligen också någonstans söka stöd för sin konstnärliga verksamhet. Etableringen i Stockholm är helt enkelt ett led i att säkerställa organisationens överlevnad, som man skriver i ett pressmeddelande.

Sofielund i Malmö ska fortsatt vara organisationens säte och alla Potato Potatos föreställningar kommer att spelas i staden även framöver, meddelar man.

Henric TiseliusSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer