Annons
Kultur

"Seinfeld"-profilen Jerry Stiller är död

Komikern Jerry Stiller, känd från tv-serien "Seinfeld" där han spelade Georges pappa, är död. Hans son skådespelaren Ben Stiller skriver på Twitter att han var "en fantastisk pappa och farfar".
Nöje • Publicerad 11 maj 2020
Komikern Jerry Stiller blev 92 år. Arkivbild.
Komikern Jerry Stiller blev 92 år. Arkivbild.Foto: Stephen Chernin/TT
Ben Stiller och hans pappa Jerry Stiller tillsammans på en basketmatch. Arkivbild.
Ben Stiller och hans pappa Jerry Stiller tillsammans på en basketmatch. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/Ap

Ben Stiller bekräftade faderns död på Twitter på måndagsmorgonen: "Han var en fantastisk pappa och farfar och den mest tillgivne maken till Anne under 62 år. Han kommer att bli enormt saknad. Älskar dig pappa."

Jerry Stiller föddes 1927 i New York. Tillsammans med sin fru Anne Meara, som dog 2015, bildade han en komediduo som ofta medverkade i "The Ed Sullivan show" under 1960- och 70-talen. De två hade en gemensam stjärna på Hollywood walk of fame sedan 2007.

Annons

Han har också en lång karriär på Broadway bakom sig och har även spelat i ett tiotal filmer med sin son, som "The heartbreak kid" (2007) och "Zoolander" (2001).

Mest känd var komikern dock för sin roll som rollfiguren Georges pappa, Frank Costanza, i tv-serien "Seinfeld", där han var med 1993–1998. Senare medverkade han också i tv-serien "The king of queens".

Jerry Stiller blev 92 år gammal och dog av naturliga orsaker.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons