unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Sjöbo nästa för filmturné med eftersnack

En film om skoldico, en om världens första seniorboende för homosexuella. Se dom snart i Sjöbo eller Ystad när filmfestivalen Nordisk Panorama är ute på turné.
Nordisk Panorama är ute på turné.
Nordisk Panorama är ute på turné.
Foto: Pressbild

Två filmer som utmärkte sig under förra årets upplaga av festivalen Nordisk Panorama har valts ut för en höstturné runt om i Skåne. Totalt blir det sex stopp, och under fredagen (25/10) gästas Flora-biografen i Sjöbo och själva turnéfinalen äger rum på Ungdomens hus i Ystad (8/11).

Filmerna som är ute och reser är kortfilmen ”Skoldiscot” av Christian Zetterberg och dokumentären ”Leva. Älska” av Mette Aakerholm Gardell. Efter den dubbla visningen om cirka en timme är regissörerna på plats för ett öppet samtal.

Kortfilmen handlar om att våga bjuda upp till dans under ett disco på skolan, medan ”Leva. Älska” handlar om de 40-talet män och kvinnor, och ett antal hundar, som år 2013 flyttade till ”Regnbågen” i Stockholm – världens första seniorboende för homosexuella.