Annons
Kultur

Sjöbo nästa för filmturné med eftersnack

En film om skoldico, en om världens första seniorboende för homosexuella. Se dom snart i Sjöbo eller Ystad när filmfestivalen Nordisk Panorama är ute på turné.
Film • Publicerad 24 oktober 2019
Nordisk Panorama är ute på turné.
Nordisk Panorama är ute på turné.Foto: Pressbild

Två filmer som utmärkte sig under förra årets upplaga av festivalen Nordisk Panorama har valts ut för en höstturné runt om i Skåne. Totalt blir det sex stopp, och under fredagen (25/10) gästas Flora-biografen i Sjöbo och själva turnéfinalen äger rum på Ungdomens hus i Ystad (8/11).

Filmerna som är ute och reser är kortfilmen ”Skoldiscot” av Christian Zetterberg och dokumentären ”Leva. Älska” av Mette Aakerholm Gardell. Efter den dubbla visningen om cirka en timme är regissörerna på plats för ett öppet samtal.

Kortfilmen handlar om att våga bjuda upp till dans under ett disco på skolan, medan ”Leva. Älska” handlar om de 40-talet män och kvinnor, och ett antal hundar, som år 2013 flyttade till ”Regnbågen” i Stockholm – världens första seniorboende för homosexuella.

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons