unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Skärmflygare kraschade i Kåseberga – räddning gjordes med helikopter och motorcykel

På lördagskvällen kraschade en skärmflygare vid vattnet i Kåseberga. Skärmflygaren kunde själv larma SOS, och räddningstjänsten använde både helikopter och motorcykel för att föra personen i säkerhet.

När räddningstjänsten fick larmet bedömde man att det krävdes helikopter för att lokalisera skärmflygaren.

– Men jag tror att man lyckades hitta personen innan helikoptern var på plats, säger Dennis Nilsson, yttre befäl vid räddningstjänsten.

På grund av oländig terräng använde räddningstjänsten sin fyrhjulsdrivna motorcykel med släp för att hämta personen.

– Egentligen var vårt arbete att bistå ambulanspersonalen. De följde med ut med motorcykeln till platsen där skärmflygaren kraschat, jag tror att det var alldeles nere vid vattnet, och sen körde vi allihop till ambulansen.

Några uppgifter om hur det är ställt med skärmflygaren finns inte i nuläget.

– Jag var inte själv på plats utan hörde bara om händelsen på radio. Men jag vet att skärmflygaren själv ringde in larmet.

Läs mer