Annons
Kultur

SVT sänder Eurovision-vecka

Eurovision (TT) • Publicerad 3 april 2020
The Mamas. Arkivbild.
The Mamas. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Eurovisionfinalen i Rotterdam ställdes in. Nu presenterar SVT i stället en Eurovision-vecka med start lördagen den 9 maj, enligt ett pressmeddelande. Först ut under veckan är "Inför ESC" där Christer Björkman tillsammans med komikern David Sundin presenterar årets 41 bidrag och håller i en omröstning där tittarna i Mello-appen får rösta på vilka 25 bidrag de vill se i final.

Den 14 maj visas finalisternas bidrag i SVT, varpå tittarna återigen får rösta fram sin favorit. Medverkar i sändningen gör bland andra Melodifestivalen-vinnarna The Mamas.

Annons

"Jag är glad över att tittarna även i år kan rösta på sina favoriter och hoppas och tror att det kan samla svenska folket i en tid när ingenting annat är sig likt" säger Christer Björkman i pressmeddelandet.

Den 16 maj visar SVT även "Eurovision: Europe shine a light", ett hyllningsprogram till de sånger som skulle ha tävlat i Rotterdam.

Patrick Stanelius/TT

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons