Systembolaget tvingas stänga efter branden

Systembolaget i Ystad tvingades på tisdagen att stänga butiken efter söndagens brand.
Ystad • Publicerad 22 januari 2019
Systembolaget tvingas stängas på grund av rökskadorna efter helgens brand i fastigheten.
Systembolaget tvingas stängas på grund av rökskadorna efter helgens brand i fastigheten.Foto: Sprisse Nilsson

Systembolaget öppnade butiken som på måndagen efter söndagens brand på gågatan. Man höll även öppet under tisdagsförmiddagen, men strax efter lunch tvingades man att stänga.

– Det är på grund av arbetsmiljöskäl. Det går inte att jobba i lokalen, säger Karin Husberg, pressekreterare på Systembolaget.

När YA besökte Systembolaget på måndagen berättade Anna Westlund, anställd i butiken, att det kändes obehagligt att arbeta i röklukten.

– Man känner sig torr i munnen och det sticker i ögonen, sa hon.

Sedan tidigare har Team Sportia och Apoteket tvingats stänga på grund av rökskador. Det är i nuläget inte klart hur länge Systembolaget kommer att hålla stängt.

– Vi håller stängt tills vidare, säger Karin Husberg.

Kunder hänvisas under tiden till närliggande butiker i Skurup, Tomelilla, Sjöbo och Simrishamn.

Kunder som har beställningar har under tisdagen fått besked via SMS om att de för tillfället inte kan hämtas ut. Inte heller där finns i nuläget information om när beställningen kan hämtas.

Carl Johan EngvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.