Fyra skadade i olycka på väg 19

Ystad Artikeln publicerades
Foto: Anders Grönlund

En svår trafikolycka inträffade på väg 19 norr om Ystad på söndagseftermiddagen.

Det var två personbilar som hamnade i en sidokollision på väg 19 i korsningen vid Stora Herrestad. Larmet om olyckan kom vid 15.45-tiden. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård kallades till platsen.

Sex personer var inblandade i olyckan. Samtliga fördes till sjukhus i ambulans, enligt uppgifter från räddningstjänsten. Fyra av dem var skadade, de andra två var till synes oskadda men fördes till sjukhus för kontroll. Räddningstjänsten fick klippa upp taket på en av bilarna för så kallad säker uttagning av tre personer.

Vägen stängdes av i norrgående riktning under bärgningsarbetet och polisen ledde om trafiken. Vid 17.20 meddelade Trafikverket att vägen åter öppnats för trafik.

Båda bilarna fick bärgas från platsen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.