Väktare nedslagen och rånad i centrala Ystad – förd till sjukhus

Ystad Artikeln publicerades
Foto: Peter Lindgren

Strax innan klockan 18 på söndagskvällen blev en väktare nedslagen av flera gärningsmän i samband med ett jobb med en värdetransport vid Sparbanken Syd på Hamngatan i Ystad.

Väktaren är förd till sjukhus. Ingen person är gripen.

Väktaren skulle utföra ett arbete med kontanter på Sparbanken Syd. Om det handlade om att fylla på bankomaten med pengar vill polisen än så länge inte uttala sig om. Klart är att gärningsmännen fick med sig en summa pengar, än så länge okänd hur stor. I samband med att de stal pengarna av väktaren slog de ner honom och band honom.

Foto: Peter Lindgren

Väktaren fördes till sjukhus med ambulans med oklara skador. Han var vid medvetande och talbar då ambulansen kom. Det var en annan väktare som larmade polisen om vad som hänt.

Polis spärrade av platsen och en teknisk undersökning har genomförts av kriminaltekniker. Samtidigt knackar man dörr i området och förhör eventuella vittnen.

Väktarens bil har också tagits i beslag för en teknisk undersökning, uppger polisen.

– Vi har så klart stora förhoppningar på att bilder från övervakningskameror på platsen ska ge något, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Polisen vill gärna komma i kontakt med vittnen som gjort observationer kring brottsplatsen under eftermiddagen fram till 18.00-tiden. Via polisens ledningscentral ber man dem med för ärendet intressanta uppgifter att höra av sig via telefonnummer 11414.

Stefan Johansson, pressansvarig på värdetransportföretaget där väktaren jobbar, visste på söndagskvällen än inte hur det var med den misshandlade kollegan.

– Om det jag hört stämmer så blev han slagen i bakhuvudet med ett trubbigt föremål. Våra tankar går så klart mest till honom just nu, säger Stefan Johansson.

Vid klockan 05 på måndagsmorgonen är ingen person gripen eller utpekad som misstänkt, enligt polisen i Ystad.

– Det forskas och fixas och kollas. Vi kommer att jobba vidare med det imorgon bitti (idag), men det är ingen frihetsberövad i nuläget, säger Joakim Sjöberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.