Annons

Vårvärme att vänta – så blir vädret i påskveckan

Den som har planerat att spendera påskledigheten utomhus ser ut att få njuta.
I nästa vecka byts nämligen den senaste tidens kyla mot högtryck, tvåsiffriga temperaturer och en hel del sol.
Sydöstra Skåne • Publicerad 11 april 2019
Österlenbor och besökare ser ut att få en solig påsk.
Österlenbor och besökare ser ut att få en solig påsk.

SMHI:s nuvarande prognos sträcker sig inte längre än till påskafton, men påskhelgen ser i alla fall ut att få en riktigt bra start om man gillar sol och värme.

– Vi har ett enkelt väderläge framför oss. Det som kommer dominera vädret under den närmsta tiden är ett högtryck som håller på att etablera sig allt mer över landet, säger Alexandra Olsson på SMHI.

Annons

Innan dess, inför kommande helg, får vi dock räkna med att nätterna kommer vara fortsatt kyliga. Dagstemperaturerna landar på 5-6 grader.

– Högtrycket börjar växa in norrifrån men det hinner inte påverka vindarna för er del. Ger man sig ut under helgen kan det upplevas som blåsigt med måttlig till tidvis frisk vind, framförallt under söndagen, säger Alexandra Olsson.

Blickar vi mot påskveckan blir det stegvis allt mildare. Troligtvis når vi de tvåsiffriga temperaturerna först framåt onsdagen och på skärtorsdagen ser det ut att kunna bli runt 15 grader.

– Vädermässigt finns det en hel del sol i prognosen. Det kommer nog inte att vara klarblå himmel varje dag men det finns riktigt goda solchanser under hela veckan.

Det lutar åt en varm och härlig påsk alltså?

– De som gillar att vistas ute kommer gilla det här. På grund av högtrycket får vi också en väldigt torr prognos. Kommer det någon nederbörd så blir det i små mängder och väldigt lokalt.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons