Vittnen till branden hörde fyrverkerier

Ystad Artikeln publicerades
Polisen var på plats redan under söndagen, men ytterligare undersökningar ska genomföras under måndagen.
Foto: Carl Johan Engvall
Polisen var på plats redan under söndagen, men ytterligare undersökningar ska genomföras under måndagen.

Polisen efterlyser vittnen till branden på gågatan. Tidigare under natten har fyrverkerier avfyrats i närheten.

Grannen Albin Sandell blev vittne till branden. Han satt och arbetade under natten i sin lägenhet på Snedgränd. Han filmade händelseförloppet.

– Exakt klockan 02.30 såg jag blåljus. Jag trodde att det var polisen, men sen såg jag att det var brandkåren. Då upptäckte jag också att det kom rök från en ventilationstrumma på taket, säger Albin Sandell.

Även om branden var nära hans eget hem kände han sig aldrig själv orolig.

– Det var ju en gata emellan och brandkåren var på plats. Men visst känner man av adrenalinet när det kommer så nära.

Tidigare under kvällen hade han märkt att någon hade avfyrat fyrverkerier i närheten. Andra vittnen som YA har varit i kontakt med bekräftar förekomsten av fyrverkerier. Om detta kan sättas i samband med branden är oklart, men polisen är intresserade av vittnesuppgifter för att ta reda på orsaken till branden.

Polisen rubricerar branden som mordbrand. De ser ingen naturlig förklaring till hur den har startat. Platsen är avspärrad i väntan på en teknisk undersökning som ska genomföras under måndagen.

Flera källor har till YA uppgett att ungdomar på senare tid har hållit till på parkeringen på fastigheten och att de också har varit uppe på taket.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.