Annons

Vittnen till branden hörde fyrverkerier

Polisen efterlyser vittnen till branden på gågatan. Tidigare under natten har fyrverkerier avfyrats i närheten.
Ystad • Publicerad 20 januari 2019 • Uppdaterad 22 januari 2019
Polisen var på plats redan under söndagen, men ytterligare undersökningar ska genomföras under måndagen.
Polisen var på plats redan under söndagen, men ytterligare undersökningar ska genomföras under måndagen.Foto: Carl Johan Engvall

Grannen Albin Sandell blev vittne till branden. Han satt och arbetade under natten i sin lägenhet på Snedgränd. Han filmade händelseförloppet.

– Exakt klockan 02.30 såg jag blåljus. Jag trodde att det var polisen, men sen såg jag att det var brandkåren. Då upptäckte jag också att det kom rök från en ventilationstrumma på taket, säger Albin Sandell.

Annons

Även om branden var nära hans eget hem kände han sig aldrig själv orolig.

– Det var ju en gata emellan och brandkåren var på plats. Men visst känner man av adrenalinet när det kommer så nära.

Tidigare under kvällen hade han märkt att någon hade avfyrat fyrverkerier i närheten. Andra vittnen som YA har varit i kontakt med bekräftar förekomsten av fyrverkerier. Om detta kan sättas i samband med branden är oklart, men polisen är intresserade av vittnesuppgifter för att ta reda på orsaken till branden.

Polisen rubricerar branden som mordbrand. De ser ingen naturlig förklaring till hur den har startat. Platsen är avspärrad i väntan på en teknisk undersökning som ska genomföras under måndagen.

Flera källor har till YA uppgett att ungdomar på senare tid har hållit till på parkeringen på fastigheten och att de också har varit uppe på taket.

Carl Johan EngvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons