All tågtrafik stoppades efter olycka – 65-åring till sjukhus

Ystad Artikeln publicerades
Tågolycka på spårområdet i Ystad.
Foto: Sprisse Nilsson
Tågolycka på spårområdet i Ystad.

Efter en olycka på spårområdet stoppades all tågtrafik genom Ystad på måndagsförmiddagen.

En man i 65-årsåldern har kommit in till lasarettet i Ystad med lindriga skador.

10.30 fick SOS larm om olyckan, som har inträffat i anslutning till spårområdet i Ystad.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen. Olyckan inträffade mellan stationen och Södra Dragongatan. På platsen stod ett pågatåg och två lok från Green Cargo.

Ingen ska ha blivit direkt påkörd av tåget. Enligt information på Region Skånes hemsida rör det sig om en arbetsplatsolycka. En man i 65-årsåldern har förts till lasarettet i Ystad med lindriga skador.

– Det är oklart vad som har hänt. En person har träffats av tåget på något vis, säger Filip Annas på polisens ledningscentral.

Polisen håller på att upprätta en anmälan. Inget brott misstänks.

Skånetrafiken meddelade kort efter olyckslarmet att all tågtrafik genom Ystad stoppades med anledning av olyckan.

Vid lunch körde tågen återigen på banan, men Skånetrafiken meddelade samtidigt att resenärer kan få räkna med följdförseningar ett tag framöver.

För detaljerad information uppmanas resenärer söka på sin resa på skanetrafiken.se eller i appen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.