Annons
Nyheter

Tennisplan blev samlingsplats

De kunde knappt träffa bollen när Terje Larsen fick hand om dem i somras, nu har Baskemöllas yngsta invånare börjat serva och är riktigt bra på att få bollen över nät.
Nyheter • Publicerad 5 september 2011
Tänk att få en instruktör som spelat mot Björn Borg ett antal gånger och dessutom vunnit. Vilken lycka, Men jag förlorade också, avslöjar Terje som nu önskar ett plank på tennisbanan som ungarna kan stå och bolla mot.
Tänk att få en instruktör som spelat mot Björn Borg ett antal gånger och dessutom vunnit. Vilken lycka, Men jag förlorade också, avslöjar Terje som nu önskar ett plank på tennisbanan som ungarna kan stå och bolla mot.Foto: 
Tennisinstruktören Terje Larsen står på andra sidan nätet och slänger över bollar, fyra per man. Men de som står bakom förste man Aron, ska låtsas att de också får bollen och försöka träffa med luftskott.
Tennisinstruktören Terje Larsen står på andra sidan nätet och slänger över bollar, fyra per man. Men de som står bakom förste man Aron, ska låtsas att de också får bollen och försöka träffa med luftskott.Foto: Bass Nilsson
Anna och Elin Wickström Askman retas lite med varandra.
Anna och Elin Wickström Askman retas lite med varandra.Foto: 

– Ungarna behöver ju sysselsättning och någonstans att vara, säger Terje som under sin glans dagar spelade mot Björn Borg. Att till exempel få ihop ett fotbollslag här i byn är i det närmaste omöjligt eftersom det inte finns så många barn. Så idrottsföreningen tog kontakt med mig och frågade om jag kunde ställa upp med träning här på tennisplanen. Det handlar om två grupper, en yngre och en äldre.

En bra plan

Annons

Och den tennisplan som ligger vid campingen är mycket bra enligt Terje. Han tycker till och med att kommunen kunde satsa på ett tält över den så att den går att använda även på vintern.

– Jag tycker det här är en rolig sport så jag går gärna hit, säger Nils Hallgren som också fördriver fritiden med fotboll och golf.

Systrarna Elin och Anna Wickström Askman och bröderna Samuel och Aron Seleck är även musikintresserade.

Pojkarna spelar gitarr och flickorna piano och så sjunger de.

Elin och Anna dansar också och spelar innebandy så nog fyller de sin fritid med vettiga aktiviteter.

– Men vi vill spela tennis också, säger de det är så kul.

Spela tillsammans

– Till och med jag har köpt ett racket, säger flickors pappa Peter. Tennis kan man ju spela oavsett ålder. Så jag tänkte att kanske flickorna och jag kunde spela sen.

Tennisbanan är ett ställe att samlas på för byns ungar.

– Det finns ingen ju skola här, ingen butik, ingen Ica, bara ett litet kafé, säger Nils uppgivet därför är det bra om vi kan samlas här.

Alla har nu egna tennisracket så visst kan de spela mot varandra ännu ett tag men när höststormarna drar in kan det ju vara skönt med ett tak över banan. Och så ett plank att slå mot.

Taner Caliskan
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons