Annons
Nyheter

27-åring dömd för knuff

En 27-årig man från Borrby har dömts till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst av Ystads tingsrätt för att ha misshandlat Borrbykvinna.
Nyheter • Publicerad 16 september 2011

Han ska även betala skadestånd på drygt 7 000 kronor. Brottet ger normalt sett fängelsestraff men rätten har tagit hänsyn till att mannen inte är tidigare dömd.

Den kväll misshandeln ägde rum var kvinnan och hälsade på hos en väninna. När de båda gick ner för att röka utanför huset kom 27-åringen gående. Alla tre känner varandra sedan tidigare, men kvinnorna var vid det aktuella tillfället osams med 27-åringens syster.

Annons

Enligt den misshandlade kvinnan inledde den 27-årige mannen ett oprovocerat gräl. Efter att ha ställt sig helt nära och skrikit lyfte han upp henne i armarna och kastade henne rakt in i tegelväggen bakom så att hon föll till marken.

Kvinnan har uppgett att hon hade ont i ryggen lång tid efteråt och inte vågade gå ut på flera månader.

27-åringen har hävdat att det var kvinnorna som var otrevliga mot honom och att han gav kvinnan en knuff för att han var rädd att bli bränd av hennes cigarett. Rätten gick dock på kvinnans linje eftersom hennes version styrktes av väninnans vittnesmål och rätten ansåg kvinnornas berättelser trovärdiga.

Taner Caliskan
Torun Börtz
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons