Annons
Nyheter

Gå på gatan eller på bandet?

Nyheter • Publicerad 31 januari 2005
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Så var äventyret över för den här gången, mina vänner. Det är måndag och jag sitter på morgonbussen från Göteborg till Malmö. Vi är precis så många att alla har var sitt eget dubbelsäte. Längs bak i bussen ligger två ungdomar och sover utsträckta på sätena. Solen strålar och värmer och bussen lunkar på " jag uppskattar de här direktbussarna allt mer. Minst lika bekväma som många tåg och billigt. 195 kronor Göteborg - Malmö. Något dyrare fredag till söndag.

Jag känner av lite träningsvärk i benen. Det blir mycket springande i Göteborg. Varje dag har jag sett fyra filmer och mellan filmerna " ungefär 45-50 minuter " har jag marscherat iväg till hotellet. Dels för att få lite rörelse i kroppen mitt i allt stillasittande, dels för att fikat är gratis på hotellet för oss gäster. Och det går åt mycket kaffe.

Annons

På vägen till och från hotellet passerade jag Esperantoplatsen och på nummer fem ligger ett fitness-center. Det märkliga med det är att de som tränar gör det i ett jättelikt skyltfönster. Man ser hela träningslokalen utifrån och närmast fönstret är där motionscyklar och rullband att gå eller springa på.

Jag passerade minst tio-tolv gånger både i lördags och söndags och varje promenad tar cirka åtta minuter. Jag rörde mig således minst 80 minuter varje dag och varje gång jag passerade fitness-centret så stod det någon på rullbandet och antingen småsprang eller gick. Just de som gick på rullbandet fascinerade mig. Där gick jag fram och tillbaka mellan Folkan och Riverton och där stod motionärerna och gick och gick och kom ingenstans. Jag kan omöjligt förstå varför man väljer att promenera på ett rullband när man har en underbar stad att vandra i med sköna parker och härliga grönområden. Nåja, var och en gör som den vill.

På mina promenader hittade jag en ny, väldigt trevlig, liten kinarestaurang att rekommendera. Den heter Tien Hung, ligger i slutet av Kungsgatan mot Järntorget till och serverar en tre rätters-meny för 125 kronor. En karaff enkelt vin för 85 kronor. En familjär stämning och många stamgäster. Perfekt för en stressad filmfestivalist som jag... Nu passerar vi Halmstad.

Som vanligt!

Robert. Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons