Annons
Nyheter

Idag stannar jag i sängen

Nyheter • Publicerad 12 maj 2005
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Jaha, idag går det förmodligen åt skogen. Jag upptäckte alldeles nyss att det är fredagen den 13:e idag. Därför tänker jag stanna i sängen hela dagen och absolut inte svara i telefonen, definitivt inte gå utanför dörren, inte sätta på spisen " för då kommer det säkert att uppstå ett elfel och så brinner hela huset upp " inte sätta på tv:n eller radio, inte tända några lampor, inte luta mig ut genom fönstret, och när jag tvingas ut i badrummet av naturen kommer jag hålla mig stadigt längs väggarna och röra mig såsom jag hade haft ett ryggskott. Och så genast tillbaka till sängen där jag bara ska ligga absolut stilla och inte göra någonting.

En gång, när jag låg på rygg och läste en ganska tung bok, råkade jag somna till och tappade boken som föll rakt på mitt ansikte och ena kanten på pärmen slog upp ett fult jack strax under ögat. Därför tänker jag inte ens läsa idag.

Annons

En annan gång, när jag också låg och läste i sängen, ringde telefonen och eftersom jag visste att en kär vän skulle ringa fick jag bråttom upp " så bråttom att ena foten snärjde in sig i täcket och jag föll pladask på golvet och missade det vassa hörnet på byrån med ungefär två millimeter.

Om dessa händelser hade hänt idag, fredagen den 13:e, hade jag förmodligen inte varit i livet. För idag har vi inte millimetrarna på vår sida. Nej, idag tänker jag inte vara ute på hal is och ha det glatt, som min namne Robban Broberg så vist har skaldat. I dag tänker jag inte balanserar fyra soppåsar, en tung, fullpackad datorväska, en bärkasse med tomglas och en vild hund i koppel ner för trapporna i rasande fart. Och jag är väldigt, väldigt glad över att jag inte ska ut och flyga idag. Det hade inte mina nerver klarat av.

Fast det finns ju faror var man än befinner sig även om jag är relativt säker i mitt lilla sovrum uppe under taket. Om, till exempel, ett flygplan störtar rakt på mitt hus då ligger jag dåligt till, bokstavligt talat. Eller om det blir ett förfärligt åskväder, att minnas i flera mansåldrar, samtidigt som min fastighetsägare monterat ner åskledaren för service, då kan jag räkna med att blixten slår ner precis på taknocken ovanför min säng och borrar sig ner genom takpannor och brädor och ger mig en rejäl smäll på käften.

Nåja, lite risker får man ta. Jag stannar i sängen...

som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons