Annons
Nyheter

Ingenting är någonting

Jag älskar söndagar, och min säng. Natten var väldigt bra, jag lade mig tidigt med avsikten att sova länge och så blev det. Bara ett avbrott på grund av hallo nere på gatan; det var två tjejer som var i luven på varandra och deras röster nådde gälla höjder som jag trodde var omöjliga.
Nyheter • Publicerad 31 oktober 2010

Några killar försökte medla men som jag förstod det var åtminstone en av killarnas beteende orsaken till grälet. Snacka om att hälla bensin på brasan.

I vanliga fall lyckas jag somna om trots kaoset på gatan men denna gång var det för mycket och jag tvingades gå upp och stänga fönstret. Trist, jag älskar verkligen att ligga under duntäcket och två filtar och ha elementet avstängt och fönstret öppet och bli kall om nosen men varm för övrigt och med frisk, sval luft i lungorna.

Annons

Framår eftermiddagen ringde min dotter och jag hörde direkt på inledningen att jag var illa ute. När hon börjar med ett utdraget "Heeeeeej pappa..." då vet jag vad klockan är slagen. När hon sedan fortsatte med orden; "som du ljuger, pappa" förstod jag att hon läst mitt kåseri om Fars dag – hon hade förstås läst det på nätet.

Men hon är cool, min dotter och framför allt känner hon sin far och hon har samma humor som jag. Nu deklarerade hon att jag skulle få en stor, fet kubansk cigarr som hon sparat sedan sitt senaste besök på ön. Därmed var min stora trut tilltäppt och om hon velat hade hon kunnat begära vad som helst i det läget. Gud vilken toffel jag är.

Men istället bytte hon spår och frågade vad jag gjort i helgen. "Absolut ingenting", svarade jag sanningsenligt. ;Men hon lät sig inte nöjas med det utan framhärdade och sade: "Man kan väl inte göra ingenting, någonting måste du väl ha gjort?". "Jag har kanske gjort samma slags ingenting som du gjorde då du var yngre och svarade på frågan vad du hade gjort när du kom hem halv fyra på morgonen...". Den bet. Trodde jag. Men hon blev inte svaret skyldig. "Nä, pappa, du är för gammal för sånt". Pang. Där fick jag igen och kände ett stort behov av att avsluta samtalet.

Men hon har ju rätt så tillvida att man inte kan göra ingenting. Vad vi menar är att vi har inte gjort något som vi tycker är värt att berätta eftersom det är så trivialt och tillsynes trist och ger en så "vanlig" bild av våra liv.

Att bara dega, glo på teve, äta och sitta i fåtöljen med några tända ljus och läsa är kanske ingenting att skriva hem om men så fantastiskt skönt och avkopplande. Att göra ingenting kan vara fyllt av massor av bra tankar och funderingar och ett långsamt liv lite då och då är förutsättningen för att stå ut med ekorrhjulet.

Nu ska jag ta en lång promenad, det är väl i alla fall någonting?

SAXO
Robert Dahlström
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons