Nyheter

Klädkoder och hösttröst

Nyheter • Publicerad 31 oktober 2007
Klädkoder och hösttröst
Klädkoder och hösttröstFoto: 

Vi ska backa tillbaka några dagar och låta våra läsare komma till tals. Först min gode vän Andy, från Lund, som berättar en sann historia om klädsel som väl illustrerar att det kanske är vi män som själva hindrar oss från att klä oss lite roligare. Jag har fått flera e-postbrev från kvinnor som menar att de skulle uppskatta om vi män någon gång vågade lämna den trista, mörka kostymen hemma och istället bjuda på lite färg och experiment. Vi kanske inte ska gå så långt som Ewa förslår; att till exempel färga hår och skägg olika från dag till dag men ändå...

Så här berättar Andy:

"På en gala som hölls i Malmö på Glasklart var jag en av prisutdelarna. Tog på mig mina svarta Crocket Jones-dojjor, svarta Calvin Kline-jeans, fiskbensmönstrad skräddarsydd kavaj i egen design samt en röd slips i finaste thaisilke med matchande vinröd väst (även den i egen design).

Kliver ur bilen och möter min fotograf Freddy B. Han utbrister när han ser mig; Har du fått jobb på SJ! Det värsta är att jag har en blå uppsättning också. Tänker mig kommentaren; Har du fått jobb på SAS...

När vi män klär oss lite annorlunda skall det alltid fällas syrliga kommentarer."

Tack för de orden Andy och, som sagt, är vi män kanske våra värsta fiender när det gäller klädkoder.

Hösten är ju här med besked och kanske vintern också inom en snar framtid. I går såg jag den första flocken sidensvansar i Ystad och när de kommer så här tidigt brukar de varsla om sträng vinter. Jag beklagade mig härom dagen när det regnade och blåste men det finns också positiva saker med hösten vilket Gunnel insett:

"Naturen har sin gång, alltid lika meningsfull, alltid full av lärdom och inspiration. Visst sörjer jag sommardagarna som blev så få eller sommardagar som jag inte kunnat njuta av på stranden för att jag inte var ledig då.

Visst står mina sommarmöbler kvar in i det längsta.

Men......Se"n går jag med naturen in i vilan och njuter av det. Som jag njutit av de osedvanligt vackra naturfärgerna i denna höst! Det börjar glesna på träden och jag känner en svag känsla av sorg. Men mest lugn och frid. Nu vilar vi, kurar och myser inne, njuter av härliga vinterdagar och ser fram emot härliga, ljusa vårvinterdagar. Se tjusningen!"

Verkligen fina ord som tål att läsas om och om igen. Jag tror jag sätter upp dem på kylskåpsdörren så jag har dem till hands när det blir lite väl mörkt och trist.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-557853

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.