Annons
Nyheter

Man kan sitta ner även i Paris

Nyheter • Publicerad 30 maj 2005
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Jag tycker om sommarregn. Jag tycker förstås också om när det är som i helgen, de första riktiga sommardagarna för åtminstone mig. Mycket spring och bus och trevliga uteserveringar att umgås på. Jag hörde till och med talas om folk som badade i helgen men så tuff är jag definitivt inte.

Och så vaknade jag i går morse och hörde hur det regnade på mitt tak och underbara dofter kom in genom mitt fönster och jag kände ett stort lugnt och stor tillfredsställelse. Ett stilla sommarregn är som framkallningsvätska, vattendropparna lyfter fram doften av syren, gräs, asfalt och annat somrigt och det är alls icke oävet att promenera en sväng och bli blöt i håret och känna smaken av regnvatten på läpparna och låta alltsammans blandas med goda, sköna minnen.

Annons

När jag stod där i mitt fönster och såg på vattnet som rann i stuprännan och doftade in regnet i mitt huvud kände jag plötsligt att det var ett tag sedan jag egentligen satt ner och fundera över livet. Sedan i februari har allt gått i expressfart och fram för allt har det varit många resor - Berlin, Sevilla, Barcelona och Budapest. Och ett intensivt liv på hemmaplan mellan varven.

Nä, nu känns det som om det skulle vara skönt att bara finnas till i den svenska sommaren och drälla omkring och bli lite poetisk. Att vila i steget en aning, "tappa bort" prestationsångesten någonstans som ett par solglasögon och äta mer sunt som frukt och grönsaker och så cykla!

Jag tog ut min eldige, svarta springare i helgen och pumpade upp däcken och kunde konstatera att växlarna rostat fast men i det lättaste läget, som tur är. Det skall nog till lite proffshjälp och ett nytt framdäck för att få honom i bästa form.

Cyklar kan man faktiskt könsbestämma till skillnad från bilar och motorcyklar. Det är ju väldigt tydligt vad som är en herrcykel och en damcykel. Och båtar är alltid en hon. Och så har det också varit med alla mina bilar genom åren. Har alltid kvinnor mansnamn på sina bilar, tro?

Men samtidigt, trots behovet att sitta ner ett slag, pockar den vanliga lilla reslusten på uppmärksamhet och viskar om en lätt förlängd helg i Paris (det var några år sedan...) där man ju också kan sitta ner " eller kanske Amsterdam som är som vackrast just nu...eller kanske...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons