Annons
Nyheter

Nu ligger vi lågt ett tag

Nyheter • Publicerad 9 januari 2005
Robert Dahlström.Foto: 

Så fick jag som jag ville. Ett riktigt oväder som gjorde det väldigt lätt att stanna inomhus hela lördagen. Någonstans vid fem-sex-tiden på eftermiddagen gick stormen över en slags gräns och det var inte längre spännande, bara otäckt. Jag klarar mig utan fler utbrott från naturen ett bra tag framåt.

Men det kan ju komma ett snökaos, ännu är det långt till vår, och nästa storhelg med vidhängande extra ledighet. Påsk är väl det närmaste...

Annons

Och nu har åtminstone jag några kilon att skyffla bort och lite kondition hade inte heller varit fel men det brukar gå bra att leva hyfsat sunt de närmaste månaderna, det är ju inte mycket som frestar. Skulle möjligen vara fastlagsbullarna men de ligger inte högt på min favoritlista.

För att få lite tips och se hur andra gör har jag tittat i några hälsotidningar. Eller rättare sagt två kvällstidningars bilagor med namn som "Mat" och "Kropp & hälsa". Genomgående är att de förefaller att vara mer mattidningar än hälsoblaskor. Mängder av recept och olika kändiskockar som delar med sig av sin kunskap.

Det är bra recept, mycket influenser från Medelhavet, och ambitionen är hela tiden att det ska vara mager mat. Men de flesta rätterna ligger och balanserar på gränsen och det handlar inte om några stora portioner. Det är också sådana rätter där man lätt (åtminstone jag) fuskar lite och använder aningen mer av det feta - och kanske till och med lägger till en klick smör eller en skvätt grädde för det vet vi ju gör underverk med maten.

Jag behåller båda tidningarna för att titta lite närmare på recepten, där finns en och annan dessert, till exempel, som jag gärna vill prova. Annars är det samma gamla visor som det var förra året och förra året igen. Diverse mirakelkurer, särskilt i alla annonserna, "komma igång-program", GI-metoden och så den "nya" tallriksmetoden.

Stopp där! Nya tallriksmetoden? Jo, numera ska det vara mer grönsaker och rotfrukter än potatis, ris och pasta. Jaha-ja.

En annan sak slår mig, det är nästan bara kvinnor på alla bilder i dessa tidningar. I den ena är fördelningen 85 procent kvinnor och 15 procent män. I den andra något bättre. Och män som är med är förstås kockar kända från tv och andra kändisar som Brad Pitt.

Och det är bara kvinnor som gör tidningarna. Av kvinnor för kvinnor. Måste hitta den manliga motsvarigheten. Banta med maltwhisky och falukorv...

Vi hörs i vardagen!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons