Nyheter

Så blir ni bättre kvinnor

Nyheter • Publicerad 18 oktober 2007
Så blir ni bättre kvinnor
Så blir ni bättre kvinnorFoto: 

I går skrev jag om Sara Vargas bok om hur vi män kan förvandla oss själva till prinsar från grodor. Genom att följa hennes och alla andra kvinnors råd som är det samma som hur ni vill ha oss. Jag har tänkt på det sedan igår och nu ska jag göra samma sak fast tvärtom; jag ska ger er damer några kloka råd och sanningar att följa.

Rota aldrig i en mans hem, öppna aldrig skåpsdörrar, snoka inte i kylskåpet och titta aldrig i badrumsskåpet. Bokhyllan och skivsamlingen är ok. Kommentera aldrig hur mannen har det hemma, kom aldrig med råd om hur han kan få det mysigare eller mer lättstädat. Särskilt kommentarer om städning är absolut förbjudna.

Ljug friskt. Säg att maten är fantastisk även om den inte är det, ofta har mannen ansträngt sig väldigt mycket med att både planera, handla och tillreda måltiden – bara det är ett kärleksbevis nog. Ge komplimanger för en tavla eller något annat i hans hem även om det inte finns något som är värt det.

Ställ aldrig frågor om vilka som var med på den där utekvällen med grabbarna, fråga aldrig hur det gick i matchen eller med travet om du inte redan innan tagit reda på resultatet och vet att det gick bra. Blev spelet en flopp då blir vi män bara sura av att få frågan.

Klä er gärna sexigt och läckert men aldrig slampigt eller vulgärt och fråga aldrig vad mannen tycker. Det säger vi ändå under kvällens lopp. Har ni högklackade skor så klaga inte över ont i fötterna eller skavsår. Det upplever vi män som anklagelser bara för att vi gilla er i högklackade skor.

Kommentera aldrig en mans bilkörning. Det är självklart och underförstått att vi män är väldigt duktiga på att köra bil, det är inget som vi behöver prata om. Och gå aldrig till datorn eller uppslagsverket för att kontrollera något som mannen påstår. Det är djupt sårande.

Fråga aldrig vad som är mannens favoriträtt eller favoritvin om du vill bjuda på middag. Vi vill bli överraskade och särskilt med just det som vi älskar att äta och dricka. Hur ni ska kunna veta det? Ta fram er berömda intuition!

Och mina damer, tyvärr är det så att storleken har betydelse. C-kupa vinner alltid över A-kupa men det är ingenting som vi ska prata om. Och försök inte fuska, det genomskådar vi alltid.

Nå, hur kändes detta? Enbart sanningar som gör er till bättre kvinnor inför era män.

Ha en riktigt trevlig helg!

Robert Dahlström, 0411-557853

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.