Annons
Debatt

Ingen satsning på nya banan västerut

Debatt • Publicerad 26 oktober 2010

Den nya infrastrukturministern Catharina Elmsäter Svärd (M) valde, ironiskt nog, att åka till Skåne för att presentera regeringens budget för 2011 och meddela att det inte blir några satsningar på tågproblemen i Skåne! För alla pendlare blir det inte heller någon lösning. Inte heller blir det någon satsning på Simrishamnsbanan och anslagen till banhållningen minskas med 2,5 miljarder. Någon "Quick fix" som hon sade lovar hon inte heller vad avser förra vinterns stora tågkaos.

Dessutom minskar regeringen trafikanslagen med 700 miljoner.

Annons

Ändå är det bara en månad sedan valet och alliansen alla skarpa löften om miljardsatsningar just på detta område. I samma veva passade den nye socialförskringsministern på att betona att inriktningen på de ändringar som regeringen gjort inom socialförsäkringen ligger fast. Här skulle ju en översyn göras sade man flera gånger innan valet.

Ja, även om det sägs att minnet är kort i politiken, tycks regeringen hoppas på att detta även gäller väljarna. Kanske har de rätt?!

Christer Grankvist (S)Simrishamn
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons