Nyheter

Elitserien nästa för Linnea Månsson

I dagarna har sydöstra Skåne begåvats med ytterligare en elitseriespelare på damsidan då Linnea Månsson, tidigare Pandora, erbjudits kontrakt med Eslöv.
– Tänker ge handbollen en chans och se hur bra man kan bli, säger en förväntansfull Linnea Månsson.
Nyheter • Publicerad 19 april 2013
Foto: 
Linnea Månsson, tidigare Pandora, är klar för elitserien och Eslöv kommande säsong.
Linnea Månsson, tidigare Pandora, är klar för elitserien och Eslöv kommande säsong.Foto: Emilie Ekelund

Linnea startade sin handbollsbana i Pandora som tolvåring, en klubb hon varit trogen fram tills i höstas även om hon tog paus från handbollen ett år då hon var i Australien.

Linnea, som utbildar sig till sjukgymnast (blir klar nästa år) och som bor i Lund, var emellertid sugen att pröva sina vingar i högre sammanhang och provtränade först med Lugi.

– Jag gjorde några träningar där men kände mig aldrig riktigt till rätta och var då inne på att göra ett uppehåll för att bara satsa på studierna. Men då hörde Eslöv av sig och jag blev taggad igen, säger Linnea.

Erbjöds kontrakt

Hon började spela i klubbens farmarlag i ettan i november och efter säsongen var klubben uppenbart så nöjd med hennes insatser att de erbjöd henne ett kontrakt med A-laget som hon signerade för några dagar sedan.

För Linnea, som fyller 23 år till sommaren, har allting gått väldigt fort med spel med Pandora i division 2 för ett år sedan, ett gästspel i ettan med Eslövs farmarlag den här säsongen till spel i elitserien med A-laget kommande säsong.

– Mitt mål är att försöka fortsätta att utvecklas och se hur bra man kan bli. Jag vill gärna ge handbollen en chans, säger Linnea.

Tre veckor ledigt

Säsongen har precis avslutats för Eslöv efter att ha blivit utslaget av Lugi i kvarten och just nu har spelarna ledigt.

– Vi drar igång igen den 13 maj. Vet inte riktigt hur mycket vi kommer att träna – vi får avvakta och höra vad den nye tränaren Tomas Westerlund har för tankar, säger Linnea.

I och med satsningen på handbollen tvingas Linnea dock att välja bort fotbollen.

Linnea har nämligen, alltsedan 2006 och parallellt med handbollen, spelat fotboll i Hammenhög.

– Det går inte att kombinera med fotbollen nu när jag ska satsa på handbollen i Eslöv. Men det är samtidigt synd nu när vi har gått upp i ettan med Hammenhög, avslutar Linnea Månsson.

Lisa Kron
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.